Gelin Bohçası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yapımı oldukça pratik olan bu tatlı krep hamuru ve kremadan oluşur. Yemesi de, yapması da çok zevkli olan bu tatlıyı dilediğiniz gibi meyve ile doldurabilir ya da üstünü süsleyebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız gelin bohçası tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif olarak gelin pastası ve yeni gelin tatlısı tarifine de göz atın.

Gelin Bohçası Tarifi İçin

Malzemeler

İç Dolgu için;

Gelin Bohçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, süt, sıvıyağ çırpılır. 
  2. Un, şeker ve kakao ayrı bir kapta harmanlanır. Sıvı karışım, unu karışıma dökülerek çırpılır. 
  3. Cıvık bir hamur olmalıdır. 
  4. Yapışmaz bir krep tavası ısıtılır, bir yemek kaşığı porsiyonlarla pişirilir.
  5. Krem şanti süt ile çırpılır ya da krema ile pudra şekeri çırpılarak sert krema haline getirilir. 
  6. Sıkma torbasına koyularak kreplerin içine sıkılır. 
  7. İsteğe göre meyve de koyulabilir.
  8. Yarım ay şeklinde şekil verilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Kremalı Tatlılar Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide