Bu makalede 'Etimek tatlısı tarifi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtına bakıyoruz. Ama önce 'Etimek nedir?' konusuna bakalım. Kızartılmış ekmek olarak bilinen etimek; dünyanın pek çok farklı mutfağında kendisine yer bulan yiyeceklerden. Etimek, farklı ülkelerde 'rusk' adıyla anılır. 'Rusk'un tarihçesi ile ilgili farklı iddialar var. Örneğin bir araştırma Antik Roma askerlerinin 'iki kez pişirilmiş' anlamına gelen biscoctus olarak bilinen sert bir ekmek taşıdıkları söylüyor. Bazı yemek tarihçileri, I. Elizabeth'in saltanatı sırasında rusk adlı yemek tariflerinin ortaya çıkmaya başladığını belirtiyor. Oxford İngilizce Sözlüğü ise iki kez pişmiş ekmekten bahsederken 'rusk' kelimesinin 1595 yılına kadar uzandığını belirtiyor.
1 Porsiyon Etimek Tatlısı Kaç Kaloridir?
İşin özünde Türkiye'den İtalya'ya, Hindistan'dan İngiltere ve Afrika'ya kadar pek çok ülkede etimeke benzeyen ekmekler vardır. Türkiye'de uzun yıllar boyunca Eti (şirket) tarafından "Etimek" markasıyla üretilen bu ekmek türü halk dilinde de aynı markayla tanınmaktadır. İşte etimek tatlısı tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları:
Pratik bir şekilde hazırlanan şam tatlısı ya da muhallebili kadayıf tarifine de göz atmayı unutmayın.
Şerbeti için:
Muhallebisi için:
Üzeri için:
Dilerseniz ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Üzeri için, sevdiğiniz meyve dilimleri ve ufalanmış fındıkları kullanabilirsiniz.