Baba Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baba Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

Servis için

Üzeri için

Baba Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kabın içinde un, yumurta, tereyağı, süt, tuz, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak, kıvamda bir hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra küçük kağıt kek kalıplarına yerleştirip 20-25 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar, pişirin.
  2. Bu sırada şeker ve suyu bir kapta karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin (Şerbet kesinlikle ocak üzerine konulmayacak). Fırından alıp hafif ılınınca kalıplarından çıkardığınız baba tatlılarını ılık şerbetin içine atın. Yarım saat kadar bekleterek şerbeti çekmesini sağlayın. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Dondurmalı Tatlılar Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide