Air Fryer’Da Kabak Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik tatlılardan hoşlanıyorsanız ama biraz daha sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, air fryer’da yapılan kabak tatlısı mükemmel bir tercih olabilir. Hem hafif hem de lezzetli olan bu tatlı, geleneksel fırınlama yöntemine göre çok daha hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz işte Air fryer’da kabak tatlısı için tarife geçebiliriz.

Air Fryer'da Çikolatalı Milföy tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Air fryer’da kabak tatlısı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Air fryer’da kabak tatlısı 200 kaloridir.

Air Fryer’Da Kabak Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Air Fryer’Da Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayıklamış olduğunuz bal kabaklarını 3-4 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin. 
  2. Üzerine şekeri serpin. Kabakların suyunu salması ve şekeri içine çekmesi için 2 saat boyunca bir kenarda bekletin. 
  3. Beklettiğiniz kabakları fırın poşetine koyun. Kürdan yardımıyla poşete delikler açın. 200 derecede, 30 dakika pişirin. 
  4. 30 dakika sonunda air fryer’dan çıkarın ve ilk sıcağının geçmesini bekleyin. 
  5. Hafif soğuyan kabak tatlısının üzerine tahin ve ceviz ilave ederek servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kabak tatlısının yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Karamel sosu tatlının üzerine gezdirerek ekstra bir tatlılık ve lezzet katabilirsiniz.
  • Tarçın serpiştirerek, tatlıya ekstra bir aroma katabilirsiniz.
  • Kabak tatlınızın üzerine dövülmüş ceviz veya kavrulmuş fındık parçaları serpiştirebilirsiniz.
  • Hafif soğuyan kabak tatlısının üzerine tahin gezdirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Air fryer’da bulunan yağ sıçratmaz teli mutlaka kullanmalısınız, aksi takdirde içindeki sıcaklıkla torba şişer ve rezistansına yapışıp zarar verir.
  • Bal kabaklarını 3-4 parmak kalınlığında ve eşit büyüklükte parçalara kesin. Bu, her parçanın aynı süre içinde pişmesini sağlar ve eşit karamelizasyon elde etmenize yardımcı olacaktır.
  • Kabakları şekerle karıştırıp mümkünse 1 gece bekletin. Bu süreç, kabakların suyunu salmasını ve şekerin içine iyice çekmesini sağlar. 
  • Kabakları fırın poşetine koyarken, poşetin hava almasını sağlamak için üzerine kürdan ile delikler açın. Bu, kabakların buharda pişmesini ve dışının kurumasını önler.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kabaklı Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Bal kabaklı profiterol
Lotus Cheesecake
Alfajores de maicena
Çıtır bal kabağı tatlısı
Ceviz helvası
Kabak sütlüsü