Şerbet için 1 su bardağı süt ile şeker eriyene kadar ocakta pişirilir. Şeker eriyince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır soğuyunca kalan 3 bardak sütte eklenip karıştırılır
Tereyağını eritip çıkan beyaz köpükleri alınır.
Borcama tereyağından fırça yardımıyla sürüp iki kat yufka serip her 2 katta bir yağlayarak 15-20 kat sonra iç malzemesinden koyup tekrar kalan yufkaları her 2 katta bir yağlayarak tepsiye serilir. Son kata da tereyağı sürüp dilimlenir.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Baklava fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletilip sütlü şerbet dökülür. Yavaş yavaş şerbetini çekecektir.
Buzdolabında bir gece bekletince daha lezzetli oluyor servis edileceğinde kakao ve süt tozu karışımı üzerine serpilip çikolata rendesi ve fıstık serpilip servis edebilirsiniz. (isterseniz kakao ile süslemeseniz de olur damak zevkinize kalmış.) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☺️