Soğuk Baklava
sekerr.mutfak
16 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem iftar, hem de bayram için deneyebileceğiniz çok hafif bir baklava tarifi✨

Soğuk Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet İçin:

Arasına koymak için:

Üzeri için:

Soğuk Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için 1 su bardağı süt ile şeker eriyene kadar ocakta pişirilir. Şeker eriyince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır soğuyunca kalan 3 bardak sütte eklenip karıştırılır
  2. Tereyağını eritip çıkan beyaz köpükleri alınır.
  3. Borcama tereyağından fırça yardımıyla sürüp iki kat yufka serip her 2 katta bir yağlayarak 15-20 kat sonra iç malzemesinden koyup tekrar kalan yufkaları her 2 katta bir yağlayarak tepsiye serilir. Son kata da tereyağı sürüp dilimlenir.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  5. Baklava fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletilip sütlü şerbet dökülür. Yavaş yavaş şerbetini çekecektir.
  6. Buzdolabında bir gece bekletince daha lezzetli oluyor servis edileceğinde kakao ve süt tozu karışımı üzerine serpilip çikolata rendesi ve fıstık serpilip servis edebilirsiniz. (isterseniz kakao ile süslemeseniz de olur damak zevkinize kalmış.) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☺️

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Sizden Lezzetler Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka