Limon Cheesecake
Alper Mutlu Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencisiyim Akdeniz ve Uzak Doğu mutfağı ile ilg
1 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

LİMON CHEESECAKE..

Limon Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için:

Sosu için:

Dolgu için:

Limon Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tabanı için bisküvileri rondodan un gibi olana kadar geçiriyoruz.
  2. Kelepçeli kalıbımıza yayıyoruz  eritmiş olduğumuz tereyağı ve sütü ilave ediyoruz. Bardak arkasıyla baskı uygulayıp düzgün bir zemin hazırlıyoruz.
  3. Kelepçeli kalıbı dolguyu hazırlarken +4 e kaldırıyoruz.
  4. Labne peyniri ve kremayı bir kaba alıp çırpıyoruz sonrasında şekeri ilave ediyoruz.
  5. Yumurtaları ve limon özütünü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  6. Unu vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
  7. +4 de dolapta dinlendirdiğimiz tabanımızı çıkartıp etrafını alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
  8. Hazırlamış olduğumuz karışımı üstüne döküyoruz.
  9. Hafifçe vurup hava kabarcıklarını önlüyoruz. (fırının içine 1 kap su koyuyoruz) Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 9-10 dakika kadar tutup ısıyı 160'a düşürüyoruz. 
  10. 1 saat fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlıyoruz.
  11. Sos tenceresine 1 limon suyu, şeker, 1 limon rendesi, su, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, çeyrek çay kaşığı zerdeçalı  sos tenceremize alıp karıştırıyoruz ve ateşe alıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
  12. Kaynamaya başladığında tereyağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz kıvam aldığında hazır demektir.
  13. Soğuyan cheesecake'in üstüne yayıyoruz ve 1 gece dolapta mutlaka bekletiyoruz. Afiyet OLSUN...

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka