Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hızlıca yapabileceğim pratik ama lezzetli ve görüntüsü ile cezbedici bir tarif olsun diyorsanız bu tarifi kaydedin 🔃 Sütlü tatlılar içinde en sevdiklerimizden olup türevleri çoktur. Bugün frambuaz soslu olarak karşınızda.. 😇 Beğendiyseniz beğen butonuna bekleriz ❤️ 😇 Yorumlara da düşüncelerinizi eklerseniz sevinirim ❤️

Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için;

Üzerine;

Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Süt, irmik ve şeker tencerede harmanlanır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  2. Ocaktan almadan önce tereyağı eklenir ve karıştırılır.
  3. Hazırlanan tatlı istenilen kalıba aktarılır. Soğuması beklenir. (ben ortasına sos koymak için tart kalıp kullandım)
  4. Sos için malzemeler küçük bir tavada karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. (Sosun kıvamını biraz koyu istiyoruz bu tarifte, o nedenle nişasta az olmamalı ki kıvamı koyu olsun). Soğumaya bırakılır.
  5. Kalıpta ki tatlı servis tabağına ters çevrilerek aktarılır. Soğuyan sos ortasına yayılır. Üzerine frambuaz yerleştirilir ve toz fıstık ile süslenir. (Siz gönlünüzce süsleyebilirsiniz) Afiyetle❤️

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka