Elmalı Tart
Nezih Çevik
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıyır kıyır elmalı tart.

Alternatif olarak tam ölçülü elmalı tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Elmalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi için;

Elmalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, şeker, sıvı yağ, yumurta şeker bir kapta karıştırılır.
  2. Kontrollü olarak un, vanilya, kabartma tozu eklenip kulak memesi kıvamında yoğrulur. 
  3. Yoğrulan hamurun üçte biri dondurucuda diğer kısmı buzdolabında bekletilir. 
  4. Elmalar rendelenir; tavada şeker ile pişirilip tarçını eklenir soğumaya bırakılır. 
  5. Buzdolabındaki hamur tart kalıbına ince güzelce yayılır. Kenarları bir cm yukarı kaldırılır. 
  6. Elmalı harç hamuru üzerine yayılır.
  7. Üzerine dondurucudaki hamur rendelenir .
  8. 175 derecede 35 dakika pişirilir.
  9. Fırından sonra üzerine pudra şekeri dökülür. 
  10. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Elmalı Tarifler Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka