Yılbaşı akşamına özel bir menü hazırlayanlar karşınızda masanıza hem renk, hem de lezzet katacak bir soğuk tarif var. Servis için bir de alternatif önerimiz de mevcut. Lezzetinden en ufak şüpheniz olmasın, kaydedin deneyin..
Pancar hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Nohutlar haşlanır, ½ çay bardağı kadarının kabukları çıkartılarak kenara ayırılır.
Tüm malzemeler rondoya alınır. Rondodan geçirilir. Tadı ve kıvamı bakılarak ayarlanır. Nohut tadı baskın olmamalı, pancarın tadı gelmelidir.
Tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı alınır, haşlanmış kabukları çıkartılmış nohutlar, tuz ve kimyon eklenir. 2-3 dk sotelenir.
Servis tabağına alınan pancarlı humusun üzerine zeytinyağında sotelenen nohutlar serpilir.
Alternatif servis önerisi için; Karnabahar dikey olarak iki parmak kalınlığında kesilir. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve suyu süzülür.
Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, köri, ezilmiş sarımsak harmanlanır ve karıştırılır.
Hazırlanan sos haşlanan karnabaharın üzerine gezdirilir. Tavada karnabaharın iki tarafı da kızartılır. Afiyetle ❤️