Müceddere Pilavı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pilav türevlerinde çeşitlilik çok işe yarıyor. Bazı tarifler ana yemek yerine dahi geçebilecek düzeyde oluyor. Yanına bir çorba ile nefis bir akşam yemeği menüsü elde edilebiliyor. Böylece mutfakta kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı etkisi de ise yaramış oluyor.  Müceddere pilavı da bence  böyle bir tarif. Bulgur ve yeşil mercimek bir arada besleyici ve lezzetli bir pilav. Yanına soğan kırıp lezzetini daha da arttırmak elimizde 😉


Müceddere Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Müceddere Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Yeşil mercimek öncesinde, akşamdan suya koyulur. Yemeklik doğranmış kuru soğan tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavrulur.
  2. Yeşil mercimek ve bulgur eklenip kısa süreli kavrulur. Salçalar, tuz ve nane eklenir. Sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
  3. İsteğe bağlı olarak, istenilen kalıptan şekillendirilir. Ters döndürülerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  4. 🧐 Önceden haşlanmış suyu süzülmüş de kullanılabilir. Suya koyulmamış mercimek kavrulsa bile diriliğini koruyor bu nedenle su da beklemiş olması tercih edilmelidir.
  5. 🧐 Domates yada küp doğranmış domates sosu da kullanabilirsiniz.
  6. 🧐 Kavrularak yapılmış pilav türevlerini daha çok seviyorum. Bulgur, pirinç, kuskus erişte.. hepsini mutlaka bir miktar kavururum.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası