Kıymalı Karnabahar Yemeği
Betül Kara
9 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bugün yemekte karnabahar yapalım. Önünden bir yoğurt çorbası dilerseniz de üçüncü yemek olarak bulgur pilavı 😋 yanına da bol mevsim salata oh mis gibi menü işte daha ne olsun haydi buyurunuz 👇👇👇

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Karnabahar Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı tavaya koyalım ve güzelce kavuralım. Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp bol su ile yıkadıktan sonra sirkeli suda yarım saat bekletelim.
  2. O suda beklerken biz soğanı kavuralım. Kavrulan soğana salçayı ekleyelim kavrulan kıymayı ekleyelim.
  3. Karıştırdıktan sonra suyunu süzdüğümüz karnabaharları suyunu ve tuzunu ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatalım.
  4. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte karnabahar yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Klasik Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Sizden Lezzetler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası