SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Aynur Haciyev
1
Tarif
1
Takipçi
Güncelleme tarihi:
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Karadeniz mutfağının muazzam lezzeti.
Hamsili Pilav Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg fileto hamsi
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
2 dolu yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 dolu yemek kaşığı tere yağı
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı zetyin yağı
İnce kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamisinin baş ve orta kılçık kısmını ayıklayın. Bol soğuk suyla yıkayıp, süreçte bekletin.
O sırada pilavı hazırlayın. Tere yağını tencereye alın, dolmalık fıstıkları bir az kavurup, ince doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar iyice kavrulduktan sonra yıkanmış pirinci ekleyin.
Pirinci baharatlarla birlikte kavurduktan sonra, sıcak su ekleyin, kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav hazır olduktan sonra ince kıyılmış maydanoz da ekleyin.
Tepsini tere yağı ile yağlayın.
Hamsileri mısır ununa batırıp, dizin, tuzunu, karabiberini ekleyin.
İçine pişmiş pilavı kaşıkla ezmeden dökün.
Pilavın üstüne hamsileri dizin.
Üzerine bir az zeytin yağı gezdirin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
Sizden Klasik Tarifler
Pilav Tarifleri
Sizden Lezzetler
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası