SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Meltem Keskin
Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21
Tarif
6
Takipçi
Güncelleme tarihi:
07 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi mevsimi bitmeden denemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde hamsi yemek çok lezzetli ve besleyici oluyor. Önemli not: Uzmanlara göre Haftada en az 1-2 gün balık tüketmemiz gerekli.
Hamsili Pilav Tarifi İçin
Malzemeler
1.5 kilo hamsi
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
2 Su bardağı yasmine pirinç
3 Su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuş üzümü
Havanda dövülmüş tane karabiber
2 çay kaşığı tuz
Dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Bolca sevgi❤
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp temizleyelim. Borcamı tereyağı ile yağlayıp temizlediğimiz hamsileri resimlere eklediği şekilde dizelim.
2 adet soğanı doğrayalım. Tavamıza 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı koyalım ve soğanları koyup kavuralım.
2 su bardağı pirinci ve dilediğimiz kadar kuş üzümlerini yıkayalım. Soğanların üzerine ilave edip biraz daha kavuralım.
2 çay kaşığı tuzu kaynamış 2 bardak suya ilave edip karıştırarak tavamıza koyalım.
Havanda dövdüğümüz tane karabiberleri de üstüne serpelim.
Pilavı suyu dibinde çok az kalana kadar pişirelim. Pişen pilavı borcama dizdiğimiz hamsilerin üzerine yayalım ve kalan hamsileri de en üste dizelim.
Üstünü de kalp şeklinde dizdim. Sevgilerimle.
Fırını 180 derecede önceden biraz ısıtalım. Hazırladığımız hamsili pilavımızı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamsi Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Sizden Klasik Tarifler
Sizden Lezzetler
Pilav Tarifleri
Benzer Tarifler
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası