SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Özlem Yılmaz Turşak
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190
Tarif
31
Takipçi
Güncelleme tarihi:
21 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Sevenler el kaldırsın 😊 Hiç de düşünüldüğü kadar zor ve uğraştırıcı olduğu kanaatinde değilim.
Hamsili Pilav Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg hamsi
1,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı tereyağı
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, temizlenir. Hamsiler tuzlanır ve suyunu süzmesi beklenir.
Kuş üzümleri suya koyulur.
Kuru soğan yemeklik doğranır ve iki çorba kaşığı tereyağı ile kavrulur. Soğanlara dolmalık fıstıklar eklenir ve kavrulur.
Suyu süzülen kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve su ekleyerek pilav pişirilir. Pişen pilava baharatlar eklenip karıştırılır.
Pişirme kabına hamsiler dizilir. Hamsiler pişirme kabının kenarlarından sarkmalı ki üstünü kapatmak için kullanılabilsin. (görselde mevcut). Pilav hamsilerin üzerine doldurulur.
Pilavın üstü hamsi ile kaplanır. Pilavın üstüne parça parça tereyağı koyulur.
200 derece fırında hamsiler kızarana kadar pişirilir.
🍽️ Servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.
🍽️ Üzerine maydanoz koyulur.
🧐 Aynı uygulama ile tavada da yapılıp, kızartılabilir. Ters çevirirken dikkat etmek gerekir. Afiyetle ❤️
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Balık Yemekleri
Sizden Lezzetler
Hamsi Tarifleri
Benzer Tarifler
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası