SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Baklalı Fava
Baklalı Fava
Özlem Yılmaz Turşak
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190
Tarif
31
Takipçi
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Baklanın en güzel hali..
Baklalı Fava Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr kuru bakla
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1/2 demet dereotu
1 limon suyu
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Pul biber
Baklalı Fava
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kuru baklalar akşamdan suya koyulur. Hazırlanacağı zaman suyu süzülür. Soğan ince kıyılır ve zeytinyağında kavrulur.
Baklalar ilave edilir. 3-4 su bardağı su, şeker, limon suyu eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen bakla blenderdan geçirilir. Pürüzsüz kıvam alan fava soğumaya bırakılır.
İyice soğuyan favaya servis edileceği şekil verilir. Üzerine dereotu ve pul biber serpilir.
Önceden haşlanmış, dondurucuya koyulmuş baklalar için; açılması beklenir ve tüm aşamalar aynı şekilde yapılır.
Soğanın kavrulması tam olduktan sonra bakla koyulur ve sulu olmaması için haşlama suyu çok az koyulur.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Klasik Tarifler
Sizden Lezzetler
Bakliyat Tarifleri
Meze Tarifleri
Benzer Tarifler
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası