Mis gibi, kadifemsi kıvamıyla karşınızda balkabağı çorbası 🎃🎃. Soğuk havaların kendini yavaş yavaş gösterdiği günlerde yemeklerde olmazsa olmaz bir kase sıcacık çorbayla başlamak istiyor insan. Klasik balkabağı çorbası tarifine de göz atın.
Soğanı, zeytinyağı ve tereyağıyla karamelize olana kadar kavurun. Üzerine patates ve balkabağını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
Üzerine 1 litre kadar suyu, tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyip 15-20 dakika kadar balkabakları tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra altını kapatıp, blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çekin. Eğer kıvamı size koyu gelirse sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Kaselere servis edip tamamen isteğe bağlı olarak üzerlerine 1’er tatlı kaşığı krema gezdirin. Afiyet olsun... :)