Dıvıl
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nevşehir yöresi ile özdeşleşen dıvıl, patates ile hazırlanan bir köfte çeşididir. Dıvıl yapımında un, bulgur ve patates kullanılır. Hazırlanan köftelere yuvarlak şekil verilir ve kızgın yağda kızartılır. Patates köftesi ile farklı, dıvıl  yapımında bulgur kullanılmasıdır. Atıştırmalık olarak sunulabilir. Listedekiler hazırsa, yemeklerin yanına çok yakışan dıvıl nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak Ürgüp köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Dıvıl Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Dıvıl

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun ve geniş bir tencerede haşlayın.
  2. Bulguru çukur bir kaba koyun. Üzerine o1 su bardağı sıcak su ekleyin ve üstünü kapatın.
  3. Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezin ve püre kıvamına getirin.
  4. Ardından patatesleri bulgurun üzerine ekleyin.
  5. Bulgura un, yumurta ve tuzu da ekledikten sonra, elinizle yoğurun.
  6. Avuç içinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  7. Avuç içinizde yuvarlayarak top şekline getirin.
  8. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartın.

Dıvıl Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Patatesleri haşladıktan sonra da soyabilirsiniz.
  2. Patatesleri kolayca soymak için suyunu süzün ve soğuk suda 1-2 dakika bekletin.
  3. Köfteleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Patatesli Tarifler Yöresel Tarifler Atıştırmalık İç Anadolu Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Bulgurlu karalahana köftesi
Fırında mantar köftesi