Bezelyeli Sulu Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sahrap Soysal’dan öğle ve akşam yemekleriniz için hem sebze, hem de et yeme ihtiyacınızı karşılayacak bezelyeli sulu köfte tarifi ile karşınızdayız. 

Bezelyeli Sulu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte harcı için

Bezelyeli Sulu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için; kıyma, bulgur, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu derin bir kaba alarak iyice yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve bir tepsiye alın.
  2. Zeytinyağını büyük boy bir tencereye alın ve soğanı ekleyerek orta ateşte kavurun.
  3. Bezelyeyi katın ve rengi biraz dönünceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Havuç ve salçayı ilave ederek karıştırın ve domates rendesini ekleyin.
  4. Sıcak su, tuz, karabiber ve naneyi ilave ettikten sonra ara sıra karıştırarak pişirin.
  5. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca köfteleri içine aktarın ve karıştırın. Son olarak patatesi de ekleyin ve orta ateşte bezelye ve havuç yumuşayıncaya dek pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi
Fırında mantar köftesi