Tepside Kabak Mücver
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kabakgiller familyasından olan yeşil kabak, mutfaklarda en çok tüketilen sebzelerin başında gelir. Diyet listelerinde bolca yer verilen bu sebze; kanser riskini azaltır. Aynı zamanda kalp sağlığına da iyi gelen kabak; kalsiyum, demir ve fosfor deposu olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan fırında kabak mücver tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Tepside Kabak Mücver Kaç Kaloridir?

Videolu anlatımıyla pratik kabak mücver tarifine mutlaka göz atın.

Tepside Kabak Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Tepside Kabak Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Tepside kabak mücveri, mercimek köftesi, dereotlu sarımsaklı yoğurt veya domates soslu patates yoğurtlama ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kabakları rendeledikten sonra suyunu sıkmayı unutmamalısınız.
  • İçerisine renk ve lezzet katmak isterseniz rendelenmiş havuç ile mücveri zenginleştirebilirsiniz.
  • Kabakları rendelerken orta kısmını rendelememeye dikkat etmelisiniz. Bu kısım mücveri sulandıracak ve çökmesini sağlayacaktır.
  • Mücver içerisinde kullanacağınız peynirin daha da lezzetli olmasını istiyorsanız kullanacağınız peyniri çeşitlendirebilir ve sık tükettiğiniz peynirleri kullanabilirsiniz.
  • Un miktarını karışımın kıvamına göre ayarlayarak unu arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği Video Tarifler Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Kabaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates