Soslu Karnabahar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enfes tadı ve pratik yapımıyla karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran edecek bir tarifimiz var. Karnabahar, vitamin bakımından zengin olan bir sebzedir. Genellikle kızartmaya veya fırınlama usulüyle pişirilir. Özellikle beşamel ve acı sosla birlikte sunulduğunda, en lezzetli halini alır. Peki, soslu karnabahar nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, soslu karnabahar yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak beşamel soslu karnabahar ve karnabahar kızartması tarifine de göz atın.

Soslu Karnabahar Tarifi İçin

Malzemeler

Soslu Karnabahar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharı orta boyutlarda çiçeklere ayırın ve tencereye ekleyin. Üzerine su koyduktan sonra 10 dakika haşlayın.
  2. Derin bir kaseye baharat ve beyaz unu koyun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek boza kıvamına getirin.
  3. Haşlanan karnabaharları önce sosa, ardından galeta ununa batırın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, sos ve una batırılmış karnabaharları dizin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar, kızartın.
  6. Başka bir kasenin içerisine zeytinyağı, sweeh chilli sos ve acı sosu ekleyerek karıştırın.
  7. Kızaran karnabaharları acı soslu karışıma bulayarak tekrar fırına atın ve 10 dakika kızartın.
  8. Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
  9. Soslu karnabaharları üzerine susam ve maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  10. Dilerseniz, karnabaharları pırasa ile birlikte de sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates