Patlıcan Dizme
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyarbakır yöresi ile özdeşleşen patlıcan dizme, kebap tarifine benzer. Sulu yemek olarak sunulan bu besin, özellikle Doğu Anadolu'da tüketilir. Hazırsanız, Diyarbakır usulü patlıcan dizme nasıl yapılır birliktee görelim.

Patlıcan Dizme Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Patlıcan Dizme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve iki santim kalınlığında doğrayın. Kıymayı bir kaba alın.
  2. Rendelediğiniz soğan, ince kıydığınız maydanoz tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Harçtan, cevizler büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler hazırlayın.
  3. Yuvarlak bir fırın kabına, bir patlıcan bir köfte olmak üzere yan yana diklemesine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
  4. Salça ve suyu bir kasede ile karıştırıp köfte ve patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis patlıcan köftesi tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Köfte Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates