Kuşbaşı Etli Fırın Kereviz
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşbaşı Etli Fırın Kereviz Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Kuşbaşı etli fırın kereviz üzeri için:

Kuşbaşı Etli Fırın Kereviz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizleri soyup ortadan ikiye bölerek içlerini oyun ve kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  2. Havuç ve patatesi küp halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Kuşbaşı dana etlerini ilave edip renkleri dönünceye kadar soteleyin.
  3. Yemeklik doğradığınız soğan, rendelediğiniz sarımsaklar ve küp doğradığınız havucu ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. 
  4. Küp doğradığınız domatesler ve yeşil biberleri ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Bir kızartma tenceresinde Ayçiçek yağını ısıtın. İçini oyduğunuz kerevizleri kağıt havlu ile kurulayın ve alt kısımlarını bıçakla kesip düzleştirin.
  6. Ayçiçek yağında her iki tarafını da kızartın. Kerevizin içinden çıkan parçaları da küp doğrayıp patatesler ile birlikte kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve pişirdiğiniz kuşbaşı ete ilave edip karıştırın. 
  7. Kızarttığınız kereviz çanaklarını bir fırın kabına alın. İçlerine pişirdiğiniz dana etli harçtan paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  8. Bir kasede salçaları sıcak su ile açın ve kerevizlerin üzerine gezdirin. Defne yapraklarını yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  9. Fırından alıp ince kıyılmış kereviz yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates