Kereviz Pate
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Maydanozgiller familyasından kerevizin, sapı, yaprakları, kökü ve tohumları kullanılır. Yapraklarıyla çorba ya da salata yapabilir, köklerini böreklerde veya et ya da balık yanında zeytinyağlı garnitür olarak kullanabilirsiniz. Kökünü ise zeytinyağlı, portakallı veya terbiyeli yemek olarak pişirebilirsiniz. Tohumlarına gelince, dövülüp tuz ile karıştırılır. Özellikle domates suları, sebze kremaları ve salata soslarında çeşni olarak tercih edilebilir. Fırında balık pişirirken balıkların altına dilimlenmiş kereviz yerleştirirseniz, balık daha lezzetli olur.

Kereviz Pate Tarifi İçin

Malzemeler

Kereviz Pate

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizin kabuğunu soyup iri doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanan kerevizleri ezerek püre haline getirin. İçine mısır unu, tuz, nane ve kişniş ekleyip yoğurun. Karışımdan parçalar kopartıp yassı yuvarlak şekil verin.
  3. Tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine zeytinyağı sürün. Köfteleri tepsiye dizip 200 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Kerevizle hazırlayabileceğiniz farklı bir tarif arıyorsanız, yemeklerin yanına çok yakışan cevizli kereviz salatası tarifini deneyin.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates