Kayısılı Patlıcan Kebabı Tarifi İçin
Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcanı
- 1 tatlı kaşığı tuz (Patlıcanı ılık suda bekletmek için)
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300-400 g kontrfile et (Zar doğranmış)
- 1 adet köy biberi (Zar doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates (Rendelenmiş)
- 1’er çay kaşığı kimyon, kuru kekik, karabiber, pul biber
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal dereotu
Patlıcan kebabı sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı isot biberi
Patlıcan kebabı üzeri için