Karnabahar Graten
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sindirimi düzenlemesiyle bilinen karnabahar, A vitamini bakımından zengindir. Sinir sistemindeki hücreleri yenilemesinin yanı sıra depresyon riskini de azaltır. Genellikle haşlanarak pişirilen karnabahar, zararlı bakterilerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Karnabahar graten ise, süt, un ve kaşar peyniri ile hazırlanan bir yemektir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra diyet ve vejetaryen menüleri için de uygundur. Malzemeler hazırsa, karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nefis karnabahar graten tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Karnabahar Graten Kaç Kalori?

Karnabahar grateni, yoğurtlu patates çanakları, tabule salatası, elmalı ve turplu tavuk salatası eşliğinde sunabilirsiniz.

Alternatif olarak soslu karnabahar ve fırında beşamel soslu karnabahar tarifine göz atın.

Karnabahar Graten Tarifi İçin

Malzemeler

Karnabahar Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin.
  2. Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.
  3. Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
  4. Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. 30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  8. Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Karnabaharları haşlarken kısa sürede haşlamaya ve karnabaharların erimemesine dikkat edin. Karnabaharları hafif diri kalacak şekilde haşlamalısınız. 
  • Karnabaharları süzdürürken suyundan iyice arınmış olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Kaşar peynirinizin içerisine bir tutam kırmızı toz biber atarsanız kızarması daha çabuk olacak ve rengi daha kırmızı olacaktır. Aynı zamanda bu işlem lezzeti de arttıracaktır.  

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates