- Eti ince şeritler halinde dilimleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Renkli biberleri de jülyen doğrayıp hazırlayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve önce etleri ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Ardından hazırladığınız mantarları ve biberleri ilave edip sotelemeye devam edin.
- Sarımsakları, tuz ve baharatları, en son teriyaki sosu ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
- Güveç kaplarının içini tereyağı ile yağlayın. Domatesleri dilimleyip tabanına yerleştirin. Ön pişirme yaptığınız etleri güveç kaplarına paylaştırın.
- Üzerlerine kalan domates dilimlerini kapatın. Güveç kaplarının üzerini yağlı kağıt kaplı folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30 dakika kadar pişirin.
- Güveçlerin üzerinden yağlı kağıdı alın ve rende mozzarella peynirini paylaştırıp 10 dakika daha peynirler eriyene kadar pişirip fırından alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Güveçte Mantarlı Et Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Etler bir gün önceden marine edilirse etin yumuşaklığı ve lezzeti atar.
- Sebzeler soteleme esnasında çok fazla pişirilmemelidir.
- Servis etmeye yakın fırınlanırsa peynirin dokusu bozulmaz ve tüketimi daha keyifli bir hale getirir.
- Bol sulu bir güveç isterseniz domatesleri güveçlere eklerken üzerlerine bir parça tuz atarak sululuğu artırabilirsiniz.
- Fırınlamadan üzerine küçük parça tereyağı eklerseniz lezzeti daha da artırırsınız.
Dilerseniz, etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.