Fırında Yufkalı Kabak
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Yufkalı Kabak Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Yufkalı Kabak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkaları ince şeritler şeklinde kesin. Kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  2. Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Sütü ekleyip çırpın.
  3. İnce kesilmiş yufka, rendelenmiş kabak, kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip çırpın.
  4. Karışımı fırın kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  5. Yufkalı kabakları fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates