Fırında Sarımsak Tarifi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırında sarımsak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık veya yemeklerin yanında mükemmel bir garnitür olabilir. Sarımsağın doğal tatları, fırında piştiğinde yumuşar ve tatlımsı bir lezzet alır. İşte fırında sarımsak tarifi:

Bir porsiyon Fırında sarımsak kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fırında sarımsak 160 kaloridir.

Fırında Sarımsak Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Sarımsak Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsak başlarını baş hizasından biraz kesin. Her dişi bir bütün olarak kalacak şekilde, sadece üst kısmını kesin. 
  2. Sarımsak başlarını bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin, her dişin içine biraz zeytinyağı sızsın.
  3. Tuz, karabiber ve varsa kekik ile biberiyeyi serpiştirin. Baharatlar, sarımsakla birlikte çok güzel uyum sağlar.
  4. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında, sarımsakları 30-35 dakika boyunca pişirin. Sarımsaklar iyice yumuşayıp altın rengini aldığında hazır demektir.
  5. Fırında pişen sarımsakları soğumadan bir miktar ezerek, ekmek üzerine sürebilir veya salatalara, et yemeklerine lezzet katmak için kullanabilirsiniz.
  Servis Önerisi
  • Fırında pişmiş sarımsakları ekmek dilimlerinin üzerine sürerek servis edebilirsiniz. Özellikle kızarmış ekmek veya ciabatta gibi ekmek çeşitleriyle mükemmel uyum sağlar.
  • Fırında sarımsak, peynirle harika bir uyum gösterir. Fırında pişmiş sarımsakları, krem peynir, labne veya beyaz peynirle birlikte sunabilirsiniz. Hem lezzetli hem de doyurucu bir atıştırmalık olur.
  • Fırında sarımsak, yeşil salatalara lezzet katmak için mükemmeldir. Sarımsakları ezip, zeytinyağı ve sirke ile karıştırarak salataların üzerine dökebilirsiniz.
  • Fırında sarımsak, özellikle fırınlanmış et, tavuk veya balık yemeklerinin yanına çok yakışır. Bu yemeklerin yanında lezzetli bir garnitür olarak kullanılabilir.
  • Fırında pişmiş sarımsakları ezip, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatlarla karıştırarak bir sos hazırlayabilirsiniz. Bu sosu, makarna, pizza veya sebzelerle birlikte servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Fırındaki sarımsakların yanmaması ve lezzetlerinin iyice açığa çıkması için fırın sıcaklığını çok yüksek tutmayın. 180 derece genellikle ideal bir sıcaklıktır.
  • Zeytinyağını fazla kullanmak, sarımsakların daha yumuşak ve aromatik olmasını sağlar. Ancak fazla yağ kullanmak istemiyorsanız, az miktarda yağ ile de pişirme yapabilirsiniz. Yağ, sarımsakların nemli kalmasına yardımcı olur.
  • Sarımsakların baş kısmını kesin, böylece her dişin içine yağ ve baharatlar girecek ve daha lezzetli olacaktır. Ayrıca, pişerken tüm dişlerin eşit şekilde pişmesini sağlar.
  • Sarımsakları fırınlarken üzerine alüminyum folyo sararak pişirirseniz, sarımsakların daha yumuşak olmasını ve su kaybı yaşamadan pişmesini sağlarsınız. Fırının son birkaç dakikasında folyosunu çıkararak hafifçe kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pişen sarımsakları ezerek kullanmak daha kolay olacaktır. Fırında pişmiş sarımsaklar yumuşar ve püre haline gelir, bu da onları ekmek, sos veya salatalar için ideal hale getirir.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Yemek Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mikrodalgada Makarna
Mikrodalgada Patates
Mikrodalgada Omlet
Tuzda Kestane
Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile