Fırında Patlıcan Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan, yaz kış sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir sebzedir. Fırında patlıcan yemeği, hem çok hafif, hem de çok lezzetli bir yemektir. Salça, biber ve soğan ile hazırlanan fırında patlıcan yemeğini, vejetaryen menülerine de ekleyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa tarif aşağıda.

Patlıcan ile yapılan alternatif tarifler için zeytinyağlı patlıcan yemeği, kıymalı patlıcan yemeği ve hünkar beğendi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Fırında Patlıcan Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyun ve yuvarlak veya küp şeklinde kesin ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
  2. Soğanları, sarımsakları, yeşil biberi ince ince doğrayın ve domatesleri rendeleyin veya küp şeklinde doğrayın.
  3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  4. Üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar iyice kavurun ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  5. Salçayı ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin, ardından doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin.
  6. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ile tatlandırın, sosu birkaç dakika pişirin ve ocaktan alın.
    Patlıcan dilimlerini fazla suyu süzülene kadar kağıt havluyla kurulayın. 
  7. Fırın tepsisine bir miktar zeytinyağı sürün, patlıcan dilimlerini tepsiye düzenli olarak yerleştirin ve üzerine hazırladığınız kıymalı sosu dökün.
  8.  Sosun üzerine biraz su  ekleyin.
    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar ve üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 
  9. Fırından çıkan Fırında Patlıcan Yemeği servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  • Taze yoğurt veya cacık, patlıcan yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.
  • Taze yeşillikler, domates, salatalık ve zeytinyağlı bir sos ile hazırlanan mevsim salatası eşliğinde sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar, yemeğe karıştırılmadan önce mutlaka sıkılmalı ve kağıt peçete üzerinde kurutulmalıdır.
  • Yemeğin daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlamak için piştikten sonra yarım saat dinlendirin ve en son zeytinyağı ekleyin.
  • Salça yerine domates sos kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates