- Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Kıymalı harç için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates, salçalar, tuz ve karabiberi ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
- Kremalı sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun.
- Süt ve kremayı ilave edin, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip, sos kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Patlıcanları hafif yağladığınız fırın kabının tabanına dizin. Üzerine kıymalı harçtan ekleyip tekrar patlıcan dizin.
- Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste kremalı sostan yayıp, rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, zengin besin değerleri ile sunulan patlıcan musakka tarifini de deneyebilirsiniz.