Fırında Mantı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Pişirmek için

Servis için

Fırında Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, unu yoğurma kabına alın. Orta kısmını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Ilık suyu yavaşça ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamurun üzerini streç film ile sarıp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru dört eşit bezeye ayırın.
  3. Her bir bezeyi hafif unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla açın ve kare parçalara bölün. İkişer santimlik şeritler kesin.
  4. İç harcı için, kıyma, rendelediğiniz soğan, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve zahteri geniş bir kaseye alıp yoğurun.
  5. Harçtan küçük parçalar alıp mantı hamurlarının üzerine yerleştirin. Hamurların karşılıklı kenarlarını bir araya getirerek orta kısmı açık olacak şekilde yapıştırın. Yapıştırdığınız yerlerden keserek mantıları hazırlayın.
  6. Mantıları yağlanmış porsiyonluk güveç kaplarına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerlerini geçecek kadar sıcak et suyu gezdirin ve tekrar fırına alıp mantılar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  7. Servis için, süzme yoğurdu bir kapta çırpın. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını kızdırın. Naneyi ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Mantıları fırından alıp süzme yoğurt ve naneli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates