Fırında Kök Sebzeli Kuzu İncik
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kök sebzelerle hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Patates, kereviz, havuç, soğan ve biberiye ile hazırlanan kuzu incik, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tarif. Dilimlenen sebzeler kuzu incikle birleştirilir ve fırına verilir. Yapılan yemek, davet sofralarında ana yemek olarak sunulmaktadır. Peki, fırında kök sebzeli kuzu incik nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, fırında kök sebzeli kuzu incik tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak terbiyeli kuzu incik tarifine de göz atın.

Fırında Kök Sebzeli Kuzu İncik Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Fırında Kök Sebzeli Kuzu İncik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates, havuç, kereviz ve  pancarı hafif haşlayıp uzunlamasına dörde bölün ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.
  2. Kalın elma dilimi şeklinde doğradığınız soğanı da tepsiye ilave edin.
  3. Limon kabuğu, chili biberi, biberiye, kekik ve sarımsağı havanda dövüp bir kaseye alın.
  4. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu fırındaki sebzelerin üzerine gezdirin.
  5. Sebzelerin üzerine kuzu incik etlerini yerleştirip çok az zeytinyağı gezdirin.
  6. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında incik etleri kızarıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Et Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates