Fırında Kaburga
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kaburga eti, protein bakımından oldukça zengin bir et türüdür. Aynı zamanda birçok vitamin ve minerali de içinde barındırır. En çok tüketilen kaburga çeşidi, dana ve kuzu kaburgasıdır. Genellikle fırında pişirildikten sonra pilav ile birlikte servis edilir. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan fırında kaburga, kalabalık sofralar için de ideal bir seçimdir. Fırında kaburga nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak dana pikata ve dana haşlama tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında Kaburga Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kaburga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelediğiniz soğan, dövdüğünüz sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. 
  2. Kaburga etinizin üzerine bıçakla kesikler atın ve sosu bir fırça yardımıyla üzerine sürün. Soslu eti yağlı kağıt ile sarın ve açılmaması için bir iple bağlayarak 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin. 
  3. Dinlenen eti bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve eti yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirin. Sıcak servis edin.

1 Porsiyon Fırında Kaburga Kaç Kalori?

  1. Fırında kaburganın bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Et Tarifleri Bayram Yemekleri Pilav Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates