Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalori ve karbonhidrat değeri düşük olan kuşkonmaz, protein bakımından oldukça zengin bir besindir. İçinde bulunan potasyum, fosfor mineralleri ile vücut gelişimini destekler. Diyet lifleri içerdiği için, özellikle kilo vermek isteyenlere önerilen besinler arasındadır. Kuşkonmazın faydalarından bahsettiğimize göre, ana yemek olarak sunulan fırında istiridye mantarlı kuşkonmaz yapımına geçebiliriz.

İçinde kuşkonmaz olsun da ne olursa olsun diyorsanız; yumurtalı kuşkonmaz ve kuşkonmazlı keçi peynirli kiş tarifine göz atmayı unutmayın.

Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz Tarifi İçin

Malzemeler

Çıtır ekmek karışımı:

Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmazların altlarındaki sert ve beyazımsı bölümü kesin ve kuşkonmazları soyun. 1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda, diri kalmalarına dikkat ederek kalınlıklarına göre 3-5 dakika haşlayın.
  2. Ekmekleri ufalayarak bir tavada rengi değişene kızartın. İçine kuş üzümü, çam fıstığı, portakal kabuğu rendesi ve kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Arzuya göre biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz
  3. İstiridye mantarı ve sarımsakları fırına girebilecek bir tavada 2-3 dakika soteleyin. Kuşkonmazları 2 veya 3’e keserek tavaya yerleştirin ve üstüne kremayı ekleyin. Üstüne değirmende çektiğiniz karabiberi ve tuzu serpin.
  4. Çıtır ekmek  karışımını da tavaya alarak 170 derece sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Hafif Yemekler Mantarlı Tarifler Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates