SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Fırın Yemekleri
Fırında Ispanaklı Patates
Fırında Ispanaklı Patates
Güncelleme tarihi:
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Ispanaklı Patates Tarifi İçin
Malzemeler
3 büyük boy patates
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
10 kiraz domates
10 kök ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
60 gr krem peynir
50 gr Mihaliç peyniri
Tuz
Karabiber
Fırında Ispanaklı Patates
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patatesleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Kabuklarını soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın.
Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. Domatesleri boyuna ikiye kesin. Ispanakları temizleyip saplarını kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
Soğan ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Domatesleri ekleyip hafifçe soteleyin. Ispanak yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Haşlanmış ve doğranmış patatesleri bir kaba alın. Tereyağı, krem peyniri ve rendelenmiş Mihaliç peynirinin yarısını ekleyin.
Patatesleri ezerek diğer malzemelerle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırın kabına zeytinyağı sürüp patates püresinin yarısını kaba yayın.
Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Domatesli ve ıspanakları karışımı üzerine ekleyin. Pürenin kalanını harcın üzerine yayın.
Kalan Mihaliç peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Hafif ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Ispanaklı Tarifler
Patatesli Tarifler
Vejetaryen Yemekleri
Sebze Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates