Fırında Bütün Karnabahar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Faydaları saymakla bitmeyen karnabahar, doğru tekniklerle hazırlandığında en lezzetli fırın yemeklerinden biridir. Karnabaharı özel bir sos ile zenginleştirebilir ve akşam yemekleri için nefis bir tarif hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, fırında bütün karnabahar tarifi için detaylara geçebiliriz.

Karnabahar tariflerine göz atın.

Fırında Bütün Karnabahar Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Bütün Karnabahar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharın yeşil yapraklarını ayırın ve sapını kesin. 
  2. Bütün karnabaharı geniş bir tencereye alın. Yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin ve 10 dakika haşlayın.
  3. Haşlanan karnabaharı, fırın tepsisine alın. Bir kapta hardal, köri, sarımsak, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip sosu karıştırın.
  4. Sosu, karnabaharın üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  5. Bütün karnabaharın üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Haşlama esnasında karnabaharın kokusunu azaltmak için, haşlama suyuna süt ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates