Fırında Bonfile
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik akşam yemeklerinden biri olan fırında bonfile, şeflerin mutfaklarda tercih ettiği zarif bir yemeğe dönüştürülebilir. Sadece birkaç temel malzemeyle, mükemmel bir et yemeği hazırlamak mümkündür. Fırında pişirilen bonfile, hem yumuşacık hem de lezzet dolu bir tabak sunar. İşte fırında bonfile tarifi için bilmeniz gereken her şey için Fırında bonfile tarifine göz atabilirsiniz.

Air Fryer'da Biftek tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fırında bonfile kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fırında bonfile 320  kaloridir.

Fırında Bonfile Tarifi İçin

Malzemeler

Marinasyon için:

Servis için:

Fırında Bonfile

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soya sosu, süt, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın. 
  2. Üzerine kekiği ilave edin ve tekrar karıştırın. Eti geniş bir tabağa alın. 
  3. Üzerine sosu ilave edin ve her yerine yedirin. 
  4. Buzdolabında 1  gece bekletin. Vaktiniz yoksa 30-40 dakika bekletin. 
  5. Izgara döküm tavasında sıvı yağı iyice kızdırın. 
  6. Ardından marine ettiğiniz eti ekleyin. Bir tarafı iz almadan diğer tarafını kesinlikle çevirmeyin. 
  7. Bu şekilde her tarafını yaklaşık 3-4 dakika pişirin.  Mühürlediğiniz eti fırın kabına alın. 
  8. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1.5 saat kadar pişirin. 
  9. Fırından alın ve dilimleyerek patates püresi ile servis edin.
  Servis Önerisi
  • Kremalı risotto veya mantar risotto gibi seçenekler, bonfileyle uyumlu bir garnitür oluşturabilirsiniz.
  • Fırında patates, püre patates veya kızarmış patatesi, bonfileyle servis edebilirsiniz.
  • Taze bir yeşil salata veya Akdeniz salatası gibi hafif ve ferahlatıcı bir salata, bonfile ile sunabilirsiniz.
  • Kızarmış ekmek dilimleri veya ciabatta ekmeği servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Eti en az 30-40 dakika, tercihen 1 gece buzdolabında marine edin. Marine süresi uzadıkça, etin lezzetinin daha iyi çekmesini sağlar.
  • Eti fırına vermeden önce üzerini pişirme kağıdı ile kaplamak, etin üzerinin kurumasını önler ve daha yumuşak bir sonuç elde etmenizi sağlar.
  • Fırında 1.5 saat pişirmeniz, etin yumuşak ve sulu olmasını sağlar. Pişirme süresinin sonunda etin iç sıcaklığını bir et termometresi ile kontrol edebilirsiniz
  • Fırından çıkan eti dinlendirmek önemlidir. Eti dilimlemeden önce 10 dakika kadar dinlendirmeniz, etin içindeki sıvıların dağılmasını ve daha sulu olmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar