Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın ve küp şeklinde doğrayın.
  2. Kırmızı biberleri ve sivri biberleri küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin.
  3. Biberleri ilave edin. Biberler hafif yumuşayınca havuçları ve daha sonra sırayla patlıcanları ve kabakları ekleyip, son olarak ikiye kesilmiş kiraz domateslerle mantarı ilave edin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin. Sebzeleri fırın kabına alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  5. Sos için tereyağı ve unu tencerede kavurun. Üzerine sütü ve kremayı ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp, tuz ve karabiberi ekleyin.
  6. Ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpin.
  7. Son olarak parmesan peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Peynirli Tarifler Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates