Fırında Beşamel Soslu Karnabahar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Turpgiller familyasından olan karnabahar, bol vitaminli, çiçekleri etli bir sebzedir. Birçok kişi adını duyduğunda burun kıvırsa da, sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Folik asit, C vitamini ve fosfor bakımından zengin olan karnabahar, yağ yakıcı özelliği ile diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Sindirimi düzenleyen karnabahar, zihinsel gelişiminde en önemli destekçilerinden. Genellikle kızartma yapımında kullanılan bu sebzeyi, bu kez fırına atıyoruz. Beşamel sosu ile birleştirdiğimiz karnabaharları, kaşar peyniri ile zenginleştiriyoruz. Peki, fırında beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, gelin nefis mi nefis fırında beşamel soslu karnabahar yapımına başlayalım.

Fırında beşamel soslu karnabaharı, ezogelin çorbası, avokadolu karides salatası veya fırın köfte ile birlikte sunabilirsiniz.

Alternatif olarak kıymalı karnabahar ve karnabahar kızartması tarifini de deneyebilirsiniz. Beşamel sos ile hazırlayabileceğiniz farklı tarifler arıyorsanız, nefis beşamelli nuar tarifine mutlaka göz atın.

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Üzeri için:

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharların köklerini kesip çiçeklerine ayırın. Ayırdığınız karnabaharları bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzün.
  2. Derin bir tencere içerisine haşlama suyu koyun. Suyun içerisine un ve karnabaharları ekleyerek 10 dakika pişirin.
  3. Beşamel sos için; Küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Üzerine unu ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
  4. Karışımın içerisine yavaş yavaş soğuk süt ekleyin ve topaklanmaması için çırpın.
  5. Tuz, muskat cevizi ve karabiberi de ilave ederek beşamel sosu kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  6. Haşlanan karnabaharları kevgir ile süzün ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya tepsiye alın.
  7. Karnabaharları kabın içerisine yaydıktan sonra beşamel sosu üzerinde gezdirin.
  8. Kaşar peyniri de sosun üzerine serpiştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ortalama 15 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkarttığınız karnabaharları dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Beşamel sos yaparken unun iyice kavrulmasına dikkat edin. Un çiğ kalmayana kadar ve yanmamasına dikkat ederek kavurun.
  2. Karnabaharların saplarını da küçük parçalar haline getirip kullanabilirsiniz.
  3. Beşamel sosa sütü eklerken hızlıca çırpın ve topaklanmamasına dikkat etmelisiniz.
  4. Karnabaharları süzdürürken suyundan iyice arınmış olmasına dikkat etmelisiniz. 

1 Porsiyon Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Kaç Kalori?

  1. Fırında beşamel soslu karnabaharın bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Akşam Yemeği Sos Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates