Fırında Bamya Pilaki
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Bamya Pilaki Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Fırında Bamya Pilaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bamyaları yıkayıp süzdükten sonra salata kurutucusunda ya da kağıt havlu üzerinde kurulayın. Daha sonra tepeciklerini sivri uçlu bir bıçak yardımı ile kesin.
  2. Beyaz soğanları çok ince halka şeklinde doğrayıp orta boy, çok yüksek olmayan fırın tepsisinin dibine, boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  3. Bamyaları yan yana, aralarına incecik yarımşar limon dilimleri yerleştirerek dizin. Üzerini tamamen kapatacak şekilde ince dilimlenmiş domatesleri kapatın.
  4. Sosu için, tüm malzemeyi çırpın. Hazırladığınız sosu domateslerin üzerlerine dökün. En son yaprak yaprak taze fesleğenleri yerleştirin.
  5. Tepsinin üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin, 40. dakikada üzerini açın. Üzeri açık kalacak şekilde 10 dakika daha pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeklerin yanına çok yakışan barbunya pilaki tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Sulu Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates