Fırın Poşetinde Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırında kendi buharıyla pişen yumuşacık tel tel ayrılan bir tavuk için ihtiyacınız olan tek şey fırın poşeti. Tavuğun lezzetini artırmak için, yanına sevdiğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Ağır ağır buharda pişen fırın poşetinde tavuk yemeği için yapım aşamalarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Fırın Poşetinde Pişmiş Tavuk Kaç Kalori?

Fırın poşetinde pişen tavuğun bir porsiyonu, 298 kalori değerindedir.

Daha fazlası için fırında tavuk yemeklerine göz atın.

Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Marinesi için:

Fırın Poşetinde Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavukların marinasyonu için salça, yoğurt, yağ, tuz ve baharatları bir kaseye alıp karıştırın.
  2. Tavuk butlarını sosa bulayın ve 1 saat bekletin.
  3. Patatesleri elma dilim, havuçları da halka şeklinde dilimleyin.
  4. Fırın poşetinin içine tavukları ve sebzeleri ekleyip güzelce harmanlayıp ağzını sıkıca bağlayın.
  5. Fırın poşetinin üzerine kürdanla delikler açın.
  6. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında alt üst ayarda 1 saat kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan tavuklar servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanına tereyağlı pirinç pilavı ve nefis bol yeşillikli salata ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tavukları marine ederken mümkün olduğunca 1 saatten fazla marine edebilirsiniz, böylelikle tavuk daha lezzetli ve daha yumuşak olacaktır.
  • Fırın poşetinin üzerine kürdanla mutlaka delikler açılmalı sebebi ise poşetin içindeki hava birikip poşetin patlamasına engel olmak için.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Yemek Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma