Brokoli Graten
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Brokoli Graten Tarifi İçin

Malzemeler

Brokoli Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brokoli çiçeklerini ayırın. Yıkayıp süzün ve tuzlu sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar bekletin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
  2. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü yavaşça ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  3. Sos kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Brokolilerin yarısını yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin.
  4. Üzerine beşamel sosun yarısını dökün. Kalan brokolileri ilave edip üzerini kalan beşamel sosla kaplayın.
  5. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Brokoli Graten Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Brokoliler çok yumuşak olmamalıdır olduğu takdirde dokusal olarak hoş bir hale gelmez.
  2. Beşamel sos hazırlanırken içerisine 1 adet defne yaprağı ve muskat rendesi ekstra lezzet katacaktır.
  3. Beşamel sosun kıvamı akıcı olursa brokoli lezzeti içine daha çok çekecektir.
  4. Brokoli ve sos harmanlanarak tepsiye eklenmelidir. Sos brokoliyi kapladığında lezzet artar. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates