Brüksel Lahanası Yemeği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anavatanı Avrupa olan brüksel lahanası, turpgiller familyasına ait bir kış sebzesidir. Frenk ahanası olarak da bilinen bu sebze, dünyada en çok ABD ve Avrupa topraklarında yetiştirilir. Ülkemizde ise Karadeniz Bölgesi'nde yaygın olarak görülür. Zeytinyağlı brüksel lahanası yemeği, patates, havuç, pirinç ve su ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, hafif mi hafif brüksel lahanası yemeği tarifine geçebiliriz.

Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Brüksel Lahanası Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brüksel lahanalarının en dış kabukları soyulur. Alt kısımlarındaki sert kök kısmı kesilir ve bütün kirlerinden, mikroplarından arınsın diye sirkeli su da bekletilir.
  2. Zeytinyağı tencereye alınır. Yemeklik doğranan soğan tencereye alınarak kavrulmaya başlanır.
  3. Rengi değişmeye başladığında ezilmiş sarımsak eklenir.
  4. Soğanlar pembeleştiğinde salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Patates ve havuç yıkanır, kabukları soyulur. Ardından o küp küp doğranır.
  6. Brüksel lahanası isteğe göre ortadan ikiye bölünebilir ya da bütün olarak kullanılabilir.
  7. Brüksel lahanası, patates, havuç, pirinç ve baharatlar eklenerek kavrulur.
  8. Su eklenerek pişemeye bırakılır. Kontrollü şekilde pişirilir ve ihtiyaca göre su eklenebilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Brüksel Lahanası Yemeği Kaç Kalori?

  1. Zeytinyağlı brüksel lahanası yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 75 kalori değerindedir.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak