Rokalı Kereviz
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sosyal Medya yıldızı @nurlu Nurşen Aksoy’dan, mevsimin en güzel sebzesi kereviz ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tencere yemeği.. Yeşil elma, kereviz, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile hazırlanan bu yemeği, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Düşük kalorili rokalı kereviz tarifi için detaylara geçebiliriz.

Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz tarifine de göz atın.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Rokalı Kereviz Tarifi İçin

Malzemeler

Rokalı Kereviz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizleri ve elmayı soyun ve kararmaması için limonla ovduktan sonra ikiye bölerek ince dilimler halinde doğrayın.
  2. Havuçları soyduktan sonra minik küpler halinde, soğanı dörde bölerek halka şeklinde ve rokayı da ince ince doğrayın.
  3. Yayvan bir tencereye yağı ekleyin ve soğanı hafif kavurun. Dolmalık fıstığı ve havucu ilave ederek kavurmaya devam edin.
  4. Son olarak, kereviz ve elma dilimleriyle kuş üzümünü ekleyin ve tuz ile şekeri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra 
  5. portakal suyunu ve suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kerevizin pişme derecesini kontrol ettikten sonra ocağı kapatın ve tencerede soğumaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra bir servis tabağına alın ve rendelenmiş muskatı serptikten sonra önce rokayı, sonra da permesan peynirini serperek servis edin. 

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Tencere Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava