Portakallı Kereviz Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anavatanı Akdeniz ülkeleri olan kereviz, zeytinyağlı yemeklerde sık sık kullanılır. Özellikle portakal suyu ile nefis bir uyum içinde olan bu sebze, sonbahar ve kış aylarında tezgahlardaki yerini alır. Vitamin bakımından zengin olan kerevizin en lezzetli olduğu aylar, Ekim-Ocak arasıdır. Malzemeler hazırsa, portakallı kereviz yemeği için detaylara geçebiliriz.

Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz ve zeytinyağlı kereviz dolması tariflerine göz atmayı unutmayın.

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Kereviz Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve piyazlık doğranan soğan kavrulmaya başlanır.  
  2. Patates, kereviz ve havuç yıkanır. Kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  3. Portakal ve limon suyu sıkılarak içine un eklenir ve un çözdürülür. 
  4. Soğanın içine kalan sebzeler atılır ve şeker koyulur. 
  5. Bütün malzemeler harmanlanarak karıştırılır. 
  6. Meyvelerin suları eklenir. 
  7. Tenceredeki sebzelerin üzerini tam geçmeyecek şekilde su eklenir. 
  8. Kapağı kapalı pişirilir. 
  9. Servis edilirken kereviz yapraklarını ince kıyarak üzerine koyabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak