Pırasalı Peynirli Turta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Börek tadında değişik ve lezzetli pırasalı peynirli turta tarifi ile karşınızdayız. Yapımında tavuk eti, pırasa, milföy ve kaşar peyniri kullanılan bu turtayı, çay saatlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Pırasalı Peynirli Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Pırasalı Peynirli Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  2. Ardından tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin. Pırasa dilimleri ile unu ilave edin ve bir kaç kez çevirip tavuk suyunu ekledikten sonra karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca krema ile hardalı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Kuru erikleri, peynir rendesini ve taze otları ekleyerek karıştırın.
  3. Orta büyüklükte bir fırın kabını yağlayıp hafif unlayın. Milföy hamurunun yarısını açıp fırın kabının içine yerleştirin.
  4. Tabanını çatal yardımıyla delin ve hazırladığınız pırasalı karışımı aktarın. Milföy hamurunun diğer yarısını da kabın büyüklüğünde açın ve üzerine küçük bir kalıpla delik açıp fırın kabının üzerini kapatın.
  5. Yumurta sarısını ve kremayı bir kasede çırpın ve bir fırça yardımıyla turtanın üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve 5-10 dakika dinlendirip servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Pırasalı Tarifler Tart Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak