Otlu Mücver
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mücver, yapımında bol bol sebzelerin kullanıldığı nefis mi nefis bir yemektir. Genellikle ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Mücverin ana malzemesi kabak olsa da, farklı sebzelerle hazırlanan çeşitleri de mevcuttur. Otlu mücver, ıspanak, pazı, pırasa gibi sebzelerle hazırlanmaktadır. Yapımında İzmir tulumu ve beyaz peynir kullanılır. Hazırlanan mücverler, yapışmaz tavada önlü arkalı kızartılır ve dip sosla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, otlu mücver nasıl yapılır birlikte görelim.

İster sıcak ister soğuk tüketin. Şef Yılmaz Öztürk’ten tadına doyum olmayan otlu mücver tarifi.

Alternatif olarak pratik kabak mücver tarifine de göz atın.

Otlu Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için

Kızartmak için

Otlu Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakların çekirdeğini almadan, sadece kabuk ve yanak kısımlarını rendeledikten sonra, 1 çay kaşığı tuz ile suyunu salması için bir kenarda bekletin. 
  2. Daha sonra bir tülbent yardımıyla suyunu sıkın.
  3. Kabakla birlikte tüm yeşillikleri ve mantarı bir kapta harmanlayın ve yumurta ile unu ilave ederek karıştırın.
  4. Süzme yoğurdu bir kaseye alarak pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Ceviz ve kişnişi ekleyerek sosu hazırlayın.
  5. Bir tavaya kızartma yağını alın. Bir kaşık yardımıyla mücver harcını tavaya alın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  6. Pişen mücverleri isterseniz sosun altına, isterseniz üzerine koyarak servis edin.
  Püf Noktası
  • Mücver yapımında sebzelerin kurumasına özen gösterin. Sebzeler nemli kaldıkça kullanacağınız un miktarı artar.
  • Harcın kıvamı çok yumuşak ve akıcı olmamalıdır.
  • Mücverleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Yoğurtlu dip sosu 2 saat önceden hazırlayarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri MasterChef Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak