Molehiya
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Molehiya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yetişen molehiya bitkisinin yapraklarıyla hazırlanan bir yemektir. Kıbrıs mutfağında çok sevilen bu yemek, kemikli tavuk ile zenginleştirilir. Çukur tabakta sunulan bu yemek, pilav ve turşu eşliğinde servis edilir. 

Molehiya Tarifi İçin

Malzemeler

Molehiya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle molehiya yapraklarını sıcak suda bekletin. Ardından soğuk su ile yaprakları yıkayın.
  2. Tencereye zeytinyağını koyun ve tavukları önlü arkalı mühürleyin. Tavukları tencereden alarak bir tabakta dinlendirin. 
  3. Aynı tencerede ezilmiş sarımsak ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun. 
  4. Soğanlar renk alınca tavuk ve molehiya yapraklarını ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  5. Domatesleri küp küp doğrayın. Salçayı ise yaklaşık 300 ml su ile karıştırarak hazırlayın. 
  6. Domates ve salçayı ekleyerek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak