Mini Kabaklı Mutaniye
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mini Kabaklı Mutaniye Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için:

Sosu için:

Arpa şehriye pilavı için:

Mini Kabaklı Mutaniye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı yemeklik doğrayın. Eti, nohudu ve soğanı tencereye alın. Orta ateşte birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, etler yumuşayana kadar yarım saat pişirin.
  2. Kabakların uçlarını kesin, kabuğunu soymadan hafifçe kazıyın. Kabakları tencerenin içine ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika, kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  3. Bu arada pilavını hazırlayın. Tereyağını eritip arpa şehriyelerin rengi değişene kadar kavurun. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, arpa şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 10 dakika demlendirin.
  4. Terbiyesi için süzme yoğurdu, unu ve birkaç yemek kaşığı yemeğin suyunu bir kasede karıştırın. Karışımı azar azar tencerenin içine ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
  5. Sosu için tereyağını kızdırıp kuru reyhanı kavurun. Yemeği servis tabağına alın, üzerine reyhanlı tereyağından dökün. Yanında arpa şehriyeli pilav ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Kabaklı Tarifler Atıştırmalık Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak