Kuru Patlıcan Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yüksek vitamin ve mineral oranlarının yanında az kalorisi ile oldukça sevilen patlıcan sebzesi taze ve kurutulmuş olarak tüketilebilir. Yaz aylarında yetişen patlıcan kurutularak tazeliğini korur. Kuru patlıcan yemeği sarımsak, soğan, domates başta olmak üzere yalnızca 7 malzemeden oluşur. İsteğe göre acı biber eklenebilir. Malzemeler hazırsa, kuru patlıcan ile yapılan leziz patlıcan yemeği için tarife geçebiliriz.

Dilerseniz, kuru patlıcan denildiğinde ilk akla gelen kuru patlıcan dolması tarifine de göz atabilirsiniz.

Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su kaynatılır ve kuru patlıcanlar yumuşayana kadar haşlanır. 
  2. Tencereye zeytinyağı alınır. Yemeklik doğranan soğan tencereye alınır ve kavrulmaya başlanır. 
  3. Sarımsaklar ezilerek eklenir ve salçada kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Patlıcanları ve küp küp doğranan domatesi ekleyerek bütün malzemeleri bir arada kavrulur.
  5. Tuzunu da ekledikten sonra tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su eklenir, pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Antep Mutfağı Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak